Amika.rs

А р Е н А


НАЈРУЖНИЈИ ТЕРМИН ТРЕЋЕГ МИЛЕНИЈУМА

Знате ли који је најружнији израз на почетку овог миленијума?
Чујете га свакодневно, па сте престали да се мрштите. А требало би не само да се мрштите, већ да се дебело наљутите, протествујете, тражите промену тог термина и свега што га доноси...

Кажите неком
- Ти си РЕСУРС!
- Ја, ја СИРОВИНА? Пази ти шта причаш, то је увреда!

А кажите тој истој особи:
- Звала те је служба за ЉУДСКЕ РЕСУРСЕ!
Одушевиће се.

Тада му неће засметати што је разврстан као СИРОВИНА коју треба пронаћи, употребити и одбацити или елиминисати тако да не загађује околину.

Ранији израз КАДРОВИ постао је прокажен јер је асоцирао на партијски и војни термин. Асоцирао је идеолошку или војну употребу човека. А ресурсе? Њих не треба запослити већ ангажовати што јефтиније, на црно, сиво, привремено, по потреби. Јер према СИРОВИНИ се нема обавеза.

Рад се одвојио од људи и постао употреба човека, где није важан човек већ профит који тај ресурс доноси. Не за њега, за ресурс, јер шта ће сировини профит?

Синдикати су разбијени на много малих и неутицајних и не могу ништа да учине.

Закон о људским ресурсима не постоји, већ само закон о запошљавању и закон о раду.

Значи, термин „људски ресурс“ је незаконит, он је последица варварско-бахатог односа, он деформише човека а његов рад претвара у сировину коју треба пронаћи, употребити... и знате већ даље шта следује.

Нови миленијум је вашу поштовану личност помиловао грађанским слободама и правима, а једно од ваших нових права и слобода је и то: ДА БУДЕТЕ СИРОВИНА.

Па, будите... Или то нећете? Избор је ваш.

Миливој Анђелковић


Amika.rs