Amika.rs

Иван Т. Брковић - Чикаго - САД


ЧИКАГО: ГОСПОЂА МРАЗ УМЕСТО ДЕДА МРАЗА!

Sinoc je u vecernjem dnevniku TV Fox šef njihovih meterologa, gospodja Freeze, najavila
za danas poslepodne, nocas i jutro sledeceg dana - sneg, led i, kako ovde kazu, nesezonski
niske temperature.A sta drugo moze i da se ocekuje od osobe cije prezime znači Mraz?

Ona je meteroloskim recnikom parafrazirala onu čuvenu recenicu Čercila: Znoj, krv i suze. Jedan Englez u Tajmsovom literarnom dodatku naveo je na italijanskom reci, koga drugog nego Garibaldija, koji je nesto slicno obecavao svojim crvenokosuljasima.

Gospodja Friz i izgleda kao snezna kraljica iz istoimene Andersenove bajke, i mogla bi da bude nastavljacica linije Cercil -Garibaldi da je uspela da odoli svom prezimenu.Ovako, ono sto su C-G obecavali bolno ali vruce ova meteoroloska kraljica obecava sa osmehom ali ledeno.

Kao za pakost danas je celog dana sijalo sunce, bilo je ispod nule ali podnosljivo. Ali misao mi se stalno vracala na blizard koji treba da dodje sa zapada i da nas zatrpa i zamrzne.

Poslednja vest glasi da je dolazak blizarda odlozen za nocas u 1 sat posle ponoci. Vampirska posla.A gdja Mraz ce nocas u dnevniku objasnjavati razloge zakasnjenja, bez reci izvinjenja za moj redak suncani, procerdani decembarski dan...

Blizard je i dalje na stend baju.Juce ujutru, iznenadio sam se kada sam na ledu jezera
ispred nasih vrata ugledao konturu velikog lista sa zilicama koje je izazvao verovatno
prodor tople vode. Napravio sam nekoliko fotografija koje treba da "razvijem".

Da nisam nista znao o blizardu, proveo bih mirno dan, malo vise radio i uzivao na suncu. U tom slucaju mozda ne bi bilo ovog teksta.

Ako se na RTS pojavi neka privlacna gdja Mraz da znate sta vas ceka. Krv, znoj i suze!Amika (verat.net) – Da li se javlja Deda Mraz? Nije li gospođa Mraz preuzela njegove dužnosti, u skladu sa planetarnim promenama?

Garibaldi – Čerčil – gospođa Mraz! Kakva trijada! Od socijalno-revolucionarnog i imperijalnog do klimatskog. I svi sa istim obećanjem...

Za vreme prvog naša planeta je postala lakša za desetine hiljada duša, u godinama drugog za milione. Koliko planira gospođa Mraz? Novu progresiju u sveopštoj regresiji?


Amika.rs