Amika.rs

Иван Т. Брковић - Чикаго - САД


ISUS POD SNEGOM

Prva mi je namera bila da posaljem foto poslanicu sa slikama iz okru-
zenja.Onda je pre dve nedelje sneg napadao pa sam mislio da i to pokazem.

Gazeci po snegu do pola kolena setio sam se Isusa u susedstvu a onda je i mene zainteresovalo kako izgleda pod snegom. Pomislio sam da li bi sneg i hladnoca zamrzli njegove muke,da li bi mu bilo lakse na ovom ledenom bregu nego sto je bilo na vreloj Golgoti.

Onda sam shvatio dve stvari:anestezija zime nije dovoljna za vrstu bola koju
je osecao a sneg ma kako bio razigran i lak dok je padao udvostrucio bi tezinu krsta koju je nosio.Tako sam bar osecao dok sam pravio slike.

Sutradan setajuci po istom mestu sreo sam zbeg kosuta sa mladima koji su pokusavali da nadju bilo kakvu hranu.

Nije bilo nikoga u blizini.

Niti sam ja imao ista da im ponudim.

Nisam ovaj put ni poneo fotografski aparat...

Kao na Aljasci

Оvde je tako hladno verovatno ni na Aljasci nije mnogo gore. Jutros dok sam vozio Kostu u skolu na ulicnom termometru ispred Devon banke bilo je samo 5 F sto je otprilike -l5 C.

I tako traje vec nedeljama.Tek nekoliko puta u toku dana bilo je + i - pola stepena i ja sam to secajuci se nekadanjeg knjigovodstvenog termina krstio kao pozitivnu nulu.

Inace ovo nase podrucje srednjeg zapada i oko Micigena, na meteroloskim kartama koje pokazuju za vreme dnevnika, obelezeno je poletnom ruzicastom bojom.

Zivot na ruzicastom i u ruzicastom ne mora uopste da bude ni priblizno ruzicast. Ili je gospodja Freeze ili Mraz postigla sto je htela da se i sama prikaze okruzena oreolom pinka.


Amika.rs