Amika.rs

Зорица Сентић - Кан - Француска


VAŠA MOJA SRBIJA

To bi, uskoro, trebalo da bude knjiga. Pišem je. Svaka knjiga imaće svoj broj. Ako već želite da rezervišete svoj omiljeni broj i jednu, ili više knjiga, javite se jedino putem emaila na zorica.sentic@gmail.com .
Cenu još ne zam, ali prilikom rezervacije ne plaćate ništa. Valjda će cena biti normalna, koliko može da bude jedna knjiga u 2013. Sav prihod od knjige ide za humaitarne svrhe. A zasto? Odgovor će biti u knjizi. Dakle, ne šaljite novac prilikom rezervacije.
Cilj nije da ja od vas uzmem pare, ni da se ovim obogatim. Cilj je, da ako želite da imate svoj omiljeni broj, da dođete do njega...I ko zna, jednoga dana ta knjiga imaće, možda, neku vrednost ... Šta nas košta da zajedno sanjamo?
Naravno, knjiga je o akciji DARUJMO REČ, i o mom boravku u vašoj i mojoj Srbiji. ... A kako i zašto? Zbog čega i zbog koga? Napokon, dajem neke odgovore i otkrivam tajn... za koje mnogi mastaju da su to ...

Rezervacija vas ne obavezuje da knjigu kupite! Zamislite da odštampam praznu knjigu... belu ? Rezervacija vam samo daje prednost, da imate svoj broj.
Vi ćete moći da prelistate knjigu, pre no što je platite. Moći ćete da kažete: "Ne, neću je više".
Unapred kažem, sem ako izdavač reši drugačije: svako će da plati svoju knjigu, pa i novinari, i sva medija. Da!
Oni treba da pročitaju knjigu, i ako je plate, imaće više šansu da je pročitaju… primetila sam da se knjige daju novinarima, a da oni ne čitaju… Dakle, nema razloga da se knjiga njima daruje.
Jedini koji knjigu ne plaćaju su KOORDINADORI akcije, dva webmastera sajta akcije i moja 2 korektora i urednik knjige.
I ja, ja lično plaćam svoj primerak knjige pod brojem 55.
Zašto? Možda ću dati odgovor u poglavlju koje će nositi taj broj.
Moja dva sina su već rezervisala br. 1 i 2, i uplatiće, jer nisu aktivni koordinatori akcije.
Broj 3 je odmah rezervisala Snežana iz Kanade, čim sam postavila album slika na FACE BOOK-u, koji nosi ime VAŠA MOJA SRBIJA.
U knjizi pričaću o akciji, ali ne samo o akciji. Pričaću šta me je šokiralo u Srbiji, šta me je obradovalo, šta sam čula, a nije trebalo da čujem, šta sam dožvela lepo, a šta ružno…Zbog čega me je sramota što sam Srpkinja… a i zbog čega sam ponosna što sam Srpkinja… Pričaću o priajteljstvu, o reči ZAJEDNO, o mom selu… o vašem, o susretima, … Daću primer o jednom velikom gospodinu, a ja nisam ni znala da je on veliki… nisam znala da je veliki i poznat glumac.

Vaša moja Srbija.
Kada bi trebalo jednu rečenicu da kažem, i da vas ubedim da rezervišete knjigu, to bi bilo:
TREBATE MI, JER STE VI PRVI I PRAVI JUNAK TE KNJIGE!
Kada bi trebalo više rečenica, onda je to cela knjiga.

Ali, evo malo toga :
Sve što sam do sada u životu činila, činila sam zbog ljubavi.
Sve što sam do sada grešila, grešila sam zbog ljubavi.
Sve što sam do sada uspela, uspela sam zbog ljubavi.
Sve što sam do sada, i sve što ću sada napisati, napisaću zbog ljubavi.

Vaša Zo - Zorica Sentic

www.darujmorec.com
http://zoricasentic.blogspot.c
om/

.


Amika.rs